Gå til hovedindhold

Stenalder-morgenmad: Mas huni

Mas huni - mad fra Maldiverne

Mas huni - mad fra Maldiverne til 4 personer:

INGREDIENSER:
2 dåser tun i olie (300-400 g drænet vægt)

2 friske kokosnødder

2 skalotteløg

1 usprøjtet lime

2 grønne chilier

2 spsk meget finthakket bredbladet persille

2 spsk. plukket citronmelisse

2 spsk plukket kørvel

 

FREMGANGSMÅDE:
Dræn tunen og smuldr den. Knæk kødet ud af kokosskallerne og riv det på et groft rivejern.

Skær skalotteløgene i tynde skiver og fjern kerner og stilk på chillien og hak meget fint.

Bland tun med kokosnød og løg. Tilsæt limesaft og -skal, chili og krydderurter og smag til med salt og peber.

Server mas huni med fx. smilende æg og forskellige rå grøntsager.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk