Gå til hovedindhold

Stenalder-morgenmad: Rosenkål og bacon

Rosenkål og bacon til Stenalderkuren.

4 personer:

INGREDIENSER:

500 g store, flotte rosenkål (gerne en blanding af røde og grønne)

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

150 g god, gerne tørsaltet bacon 

1 kvist frisk timian

100 g usaltet økologisk smør 

revet skal af ¼ økologisk citron

2 spsk grofthakket bredbladet persille 

lidt revet muskatblomme

FREMGANGSMÅDE:

Skær stokken af rosenkålene og kassér de yderste seje, ofte misfarvede blade. Pil derefter bladene af et efter et, indtil de bliver så små, at det kun svært lader sig gøre, og du har det helt lyse hjerte af kålen tilbage. Gem bladene. Flæk rosenkålshjerterne, sæt dem over i koldt vand og kog dem op. Hæld vandet fra, kom dem i nyt vand og gentag processen med at koge dem op 2-3 gange i alt.

Pil og snit løg og hvidløg fint. Skær sværen af baconen, skær baconen i skiver og derefter i stifter på tværs. Skyl timianen.

Smelt smørret i en tykbundet gryde eller sauterpande. Tilsæt baconstifter, timiankviste, skalotteløg og hvidløg. Skyl citronen og riv skallen over. Kom også de flækkede, blancherede rosenkålshjerter i og sautér dem næsten møre, uden at de tager farve.

Vend rosenkålsbladene i. Skyl og hak persillen groft og kom også den i. Justér til sidst med en knivspids revet muskatblomme.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Stenalderkost" af Thomas Rohde Andersen. I kogebogen får du hele 87 smagfulde opskrifter, som primært består af frugt, nødder, bær, æg, fisk, kød og grøntsager samt træningstips fra gourmet-kokken selv.

Politikens Forlag, 2012, http://www.politikensforlag.dk