Gå til hovedindhold

Vi har altid spist kød

Dem der følger principperne bag Stenalerkost og LCHF spiser blandt andet ikke korn og kartofler. Læs hvorfor her

Mennesket har altid spist kød

Vi mennesker begyndte at dyrke korn for 5.000 år siden, mens kartoffeldyrkningen først startede i slutningen af 1700-tallet.

Før kornet og kartoflerne levede menneskene af det, de kunne skaffe ved jagt, fiskeri og sankning. Jægere og samlere var nødt til at skaffe sig mere energi, end den energi de brugte på at skaffe maden. De foretrak derfor store dyr fremfor små, animalsk frem for vegetabilsk og fedt
fremfor mager mad. Vitamin- og mineralbehovet skulle dækkes via maden, så de spiste det meste af de dyr, de fangede – inklusiv indmad og marv.

I dag spiser vi hovedsagelig musklerne på dyrene, og vi anbefales at skære det fedeste af kødet væk, men måske er det slet ikke det rigtige at gøre. Forskere, der har studeret mennesker med en ikkevestlig livsstil påpeger, at de ikke lider af sygdomme som kræft, hjerte-karsygdomme, diabetes og fedme.

Måske tænker du, at det ikke angår dig, eftersom det er mange år siden, at vi levede som jægere og samlere. Men det angår dig – for vores gener er stort set de samme fra før jordbrugets tid siger læge og dr. med Sofie Hexeberg.