Gå til hovedindhold

Stop med at lyve over for dig selv

Når Pinoccio løj, voksede hans næse. Hvis du lyver over for dig selv under din livsstilsændring, vokser tallet på din vægt. Her er nogle af de mest almindelige ting, vi lyver for os selv om:

Når Pinoccio løj, voksede hans næse. Hvis du lyver over for dig selv under din livsstilsændring, vokser tallet på din vægt. Her er nogle af de mest almindelige ting, vi lyver for os selv om:

1. Jeg fortjener det.
Måske kan vi alle føle, at vi fortjener for eksempel noget slik, men fortjener vi også de ekstra kalorier, der viser sig som en ekstra delle på maven?

2. Det er uhøfligt at sige nej.
Den er svær! For ofte hænger mad og kærlighed sammen. Det er svært at sige nej, når for eksempel dine kære vil glæde dig med kage. Fortæl dem, at du er startet på en ny livsstil, og at du fremadrettet gerne vil leve sundt. Delagtiggør dem.

3. Det er ikke det samme uden popkorn, chokolade, slik og så videre.
Mange af os er vant til, at for eksempel en biograftur hænger sammen med popkorn og slik – men sådan behøver det ikke være. Prøv enten at erstatte de usunde ting med lidt sundere alternativer - for eksempel fedtfattige popkorn. Eller find stolthed i, at du i to timer i biografens mørke kan modstå de usunde fristelser.

4. Denne ene gang skader ikke.
Jo, det gør den. 100 kalorier ekstra om dagen kan blive til cirka fem kilo ekstra om året!

 

 

 

Læs mere om