Gå til hovedindhold

Stop sukkertrangen med dette stof

Hvis du lider af et ustabilt blodsukker, så er der godt nyt. Forskere mener nemlig nu at have fundet et middel mod sukkertrang

Stop sukkertrangen

Hvis du lider af et ustabilt blodsukker, så er der godt nyt. Forskere mener nemlig nu at have fundet et middel mod sukkertrang. Og det er netop sukkertrangen, der skal stoppes, hvis du har ustabilt blodsukker, for er du først gået i gang med at spise sukker, chokolade, lakridser og vingummi m.m., er det svært at holde op. Kort efter melder trangen sig igen, og du bliver afhængig af sukkeret.

Krom er løsningen på problemet, mener man nu. Dette stof er i stand til at mindske sukkertrangen. Men det er ikke ligegyldigt, hvilken form for krom du vælger. EFSA (European Food Safety Authority), som er det europæiske fødevaresikkerhedsråd, fortæller i en rapport, at syntetiske kromkilder, som de fleste anvender imod sukkertrang, ikke er gode nok. I stedet skal man bruge såkaldt organisk krom, fx kromgær, fordi dette optages langt bedre end de syntetiske kromkilder. De syntetiske er ganske vist billigere, men det kan svare sig at investere i de organiske. De virker simpethen bedre.

Organisk krom kan købes her