Gå til hovedindhold

Æg og bacon som genvej til vægttab

Æg og bacon som genvej til vægttab
Morgenmad med større fokus på mere protein gør, at blodsukkeret stabiliseres og dermed kan være en genvej til vægttab. Her får du to opskrifter med æg og bacon.

Morgenmad med større fokus på mere protein gør, at blodsukkeret stabiliseres og dermed kan være en genvej til vægttab. Det mener australske forskere, som har vist, at morgenmad med mere æg, bacon, ost og andre proteinrige fødevarer, f.eks. skinke eller skyr, forøger stofskiftet. 

Kvinder anbefales at spise 79 g protein dagligt, mænd 107 g.

To æg, to skiver ost og et glas mælk bidrager f.eks. med 36 g protein

Morgenmad med æg, bacon og svampe

4 champignoner eller andre svampe
2 skiver bacon
2 æg
2-4 spsk. fløde
Salt og hvid peber

Fremgangsmåde 

Hak svampene groft. Steg bacon og svampe på en pande. Rør æg, fløde og krydderier godt sammen og steg æggeblandingen på panden. Læg bacon og svampe over, inden æggene er helt færdige.

Server med frisk salat. 

Æg og kalkunbacon i cocotte

3 skiver kalkunbacon
1 tsk. olivenolie + nogle dråber
1 lille løg
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. Skyr
¼ tsk. Timian
2 spsk. (20 g revet cheasy ost 6 %)
Evt. en knivspids stødt muskatnød
2 æg
1 nip salt
Friskkværnet peber
Ca. ½ spsk. klippet purløg

Endvidere: En lille ovnfast skål.

Fremgangsmåde 

Opvarm ovnen op til 190 grader.

Dup bacon tør og klip/skær det i mindre stykker. Varm en slip-let pande op og rist bacon herpå. Tag det af panden. Pil løget. Skær det i strimler. Varm panden op til middelvarm. Tilsæt 1 tsk olie og sauter løget til det klares. Tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 minut.

Smør en ovnfast form med nogle dråber olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Kom bacon, løg, skyr, timian og halvdelen af osten i formen. Krydr evt. med muskatnød. Slå æggene ud i skålen. Krydr med ét nip salt, peber og resten af osten.

Placer skålen i en lille bradepande, og hæld kogende vand i bradepanden, så det når lidt mere end halvt op ad kanten på skålen. Bag den i ca. 15 minutter. Tag den ud og lad den hvile 2-3 minutter. Drys purløg over.

TIP Retten indeholder tolererede fødevarer nemlig olivenolie og ost. Tolererede fødevarer må du få fra fase 2 og op til to pr. dag. Den tolererede mængde olivenolie er 1 tsk. pr. person og 30 g ost pr. person.

Kompotten kan tilberedes dagen i forvejen.

Læs mere om