Gå til hovedindhold

Ærtefalafel med mynteyoghurt og spinat

Ægte hjemmelavet falafel med kikærter og friske grønne ærter. Det er gode sager! Servér dem med fladbrød til, og drøm dig så væk til lunere himmelstrøg.

Ingredienser til ærtefalafel:

4 personer

2 dåser kikærter
500 g ærter fra frost
2 spsk. tahin
2 æg
1 håndfuld frisk mynte
½ dl rasp
Salt og peber
Olivenolie til stegning

Mynteyoghurt:
1 bundt frisk mynte
250 g græsk yoghurt 10 %
Salt og peber

Til servering:
2 dl ærter fra frost
100 g frisk spinat
1 håndfuld ærteskud
4 store græske fladbrød

Fremgangsmåde:

Findel kikærter og ærter i en foodprocessor eller multihakker sammen med tahin, æg og mynteblade.
Rør blandingen sammen med rasp, og krydr med salt og peber.
Form falafeldejen til små kugler, og steg dem sprøde og gyldne i olie på en pande ved middel varme.

Mynteyoghurt:
Hak mynte fint.
Rør yoghurt og mynte sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Servering:
Blanchér ærterne i kogende vand i en skål eller gryde.
Skyl spinat og ærteskud.
Lun fladbrød, smør dem med mynteyoghurt, og fordel ærter, ærteskud, spinat og falafel ovenpå.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk