Ærtefalafel med mynteyoghurt og spinat
Ingredienser til ærtefalafel:
4 personer
2 dåser kikærter
500 g ærter fra frost
2 spsk. tahin
2 æg
1 håndfuld frisk mynte
½ dl rasp
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Mynteyoghurt:
1 bundt frisk mynte
250 g græsk yoghurt 10 %
Salt og peber
Til servering:
2 dl ærter fra frost
100 g frisk spinat
1 håndfuld ærteskud
4 store græske fladbrød
Fremgangsmåde:
Findel kikærter og ærter i en foodprocessor eller multihakker sammen med tahin, æg og mynteblade.
Rør blandingen sammen med rasp, og krydr med salt og peber.
Form falafeldejen til små kugler, og steg dem sprøde og gyldne i olie på en pande ved middel varme.
Mynteyoghurt:
Hak mynte fint.
Rør yoghurt og mynte sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Servering:
Blanchér ærterne i kogende vand i en skål eller gryde.
Skyl spinat og ærteskud.
Lun fladbrød, smør dem med mynteyoghurt, og fordel ærter, ærteskud, spinat og falafel ovenpå.