Gå til hovedindhold

Bagt laks med quinoasalat

Spis ugens fisk sammen med en let syrlig salat med quinoa, spinat og avocado. Et måltid, der strutter af sundhed!

Ingredienser til bagt laks med quinoasalat:

4 personer

600 g fersk laksefilet
1 rød grapefrugt
4 stilke frisk dild
Salt
Friskkværnet peber

Quinoasalat:
250 g quinoa
1 limefrugt
4 spsk. olivenolie
1 rød grapefrugt
200 g frisk babyspinat
2 avocadoer
Salt
Friskkværnet peber

Til servering:
½ bundt frisk dild

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°.
Læg laksefileterne i et ovnfast fad, og dryp med grapesaft.
Hak dilden, og drys den over laksefileterne.
Krydr med salt og peber, og bag fileterne i ovnen i 10-12 minutter.

Quinoasalat:
Skyl quinoa grundigt i koldt vand i en sigte, og kog den i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra.
Pres saften af limefrugten.
Vend quinoa sammen med limesaft og olie i en skål.
Skær skrællen af grapefrugten, skær frugtkødet i fileter uden hinderne, og vend dem i quinoaen.
Skyl og tør spinaten.
Halvér avocadoerne, og skær avocadokødet i tynde skiver.
Vend spinat og avocado sammen med quinoaen.

Servering:
Anret laks og quinoasalat på tallerkener, og drys laksen med hakket dild.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk

Læs mere om