Gå til hovedindhold

Bananpandekager med skyr, ananas og granatæblekerner

De små buttede pandekager er sødet med modne bananer og rent vaniljepulver og tilsat en smule syrlighed i form af revet citronskal. Servér dem med skyr og din yndlingsfrugt på toppen.

Ingredienser til bananpandekager:

3 personer

 

2 modne bananer
3 æg
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
½ usprøjtet citron
½ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. salt
2 tsk. birkes
25 g smør til stegning

Topping:
½ moden ananas
1 granatæble
25 g usaltede pistacienødder uden skal
100 g skyr
2 spsk. akaciehonning

Fremgangsmåde:

Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel.
Rør bananmosen sammen med resten af ingredienserne til en tyktflydende dej.
Opvarm en pande med lidt smør, og sæt dejen af på panden i klatter med en spiseske – der kan være ca. 4 pandekager på panden ad gangen.
Steg dem et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
Skræl ananassen, og skær den i meget små tern.
Halvér granatæblet, bank hårdt på skallen med en stor ske, og pil alle de spiselige, røde kerner ud.
Fjern de hvide hinder, og sigt væden fra.
Hak pistacienødderne groft.
Anret pandekagerne i en høj stak på et fad, eller fordel dem på tallerkenerne.
Servér med skyr, ananastern, granatæblekerner og pistacienødder, og dryp med lidt honning.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk