Gå til hovedindhold

Chips af søde kartofler med hjemmelavet holidaydip

Glem alt om købechips i knitrende poser, og byd i stedet gæsterne velkommen med hjemmelavede kartoffelchips af søde kartofler og den lækreste dip.

Ingredienser til chips af søde kartofler:

6 personer

500 g søde kartofler
6 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver
½ tsk. røget paprika

Holidaydip:
250 g cremefraiche 18 %
1½ spsk. tomatketchup
2 tsk. løgpulver
1 tsk. paprika
¼ tsk. røget paprika
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skrub kartoflerne godt, men lad skrællen sidde på.
Skær kartoflerne i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern, men ellers bare med en skarp kniv.
Bland olivenolie og krydderier i en frysepose, og læg kartoffelskiverne i posen.
Ryst posen, så alle kartoflerne bliver vendt i marinaden.
Fordel kartoffelskiverne i ét lag på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanterne.
Afdryp chipsene på fedtsugende papir.

Holidaydip:
Rør alle ingredienserne til dippen sammen, smag til med salt og peber, og anret dippen i en skål.
Servér den sammen med de sprøde chips.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk