Gå til hovedindhold

Energibarer med nødder, dadler og kokos

Færdigkøbte mysli- eller energibarer kan være de rene sukkerbomber. Hvis du laver dem selv, får du i stedet velsmagende barer, som er spækket med nyttige fedtstoffer.

Ingredienser til energibarer:

12 stk.

80 g usaltede cashewnødder
70 g mandler
50 g kokosmel
50 g havregryn
4 spsk. chiafrø
1 vaniljestang
1 knivspids salt
175 g friske dadler (bløde og uden sten)
5 spsk. kokosolie
1 spsk. rent kakaopulver
½ dl vand

Pynt:
2 spsk. frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Blend alle ingredienserne sammen i en blender til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis massen virker for tør.
Bred massen ud i en form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
Glat overfladen, og drys med frysetørrede bær.
Sæt på køl i mindst 2 timer.
Skær den kolde energibarmasse ud i 12 smalle stænger.
Opbevar dem i køleskabet i en lufttæt boks.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk