Gå til hovedindhold

Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder

Du behøver ikke takke nej til et stykke fristende iskage, hvis du anvender denne opskrift. Blåbærfyldet er lavet med fedtfattig græsk yoghurt 2 %, og kagen er sødet med ahornsirup. De sprøde pekannødder indeholder i øvrigt masser af gode sager, bl.a. E-vitamin, kalk, fibre og antioxidanter samt sunde fedtstoffer.

Ingredienser til frossen yoghurtkage:

8 personer

Nøddebund:
150 g pekannødder
75 g havregryn
75 g majsmel
½ tsk. salt
75 g kokosolie
¾ dl ahornsirup
3 spsk. vand

Blåbæryoghurtcreme:
½ citron
250 g blåbær (evt. fra frost)
1 dl ahornsirup
500 g græsk yoghurt 2 %

Pynt:
100 g friske blåbær
½ håndfuld tørrede spiselige blomster (fx blå kornblomst, der fås i Matas)

Fremgangsmåde:

Nøddebund:
Tænd ovnen på 200°.
Rist pekannødder og havregryn på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Rør i dem undervejs, så de bliver jævnt ristet.
Kom de ristede nødder og havregryn i en foodprocessor (eller minihakker),og kværn det til groft mel.
Hæld blandingen over i en skål, og bland det sammen med majsmel og salt.
Smelt kokosolie, ahornsirup og vand sammen i en gryde ved svag varme.
Rør det i melblandingen, og saml dejen.
Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 10-12 minutter.
Stil formen på en rist, og afkøl.

Blåbæryoghurtcreme:
Pres saften af citronen.
Hæld blåbær, ahornsirup og citronsaft i en blender/foodprocessor, og blend det til puré.
Vend puréen sammen med yoghurt, og smag evt. til med lidt ekstra ahornsirup.
Fordel blåbærcremen oven på nøddebunden, og glat overfladen.
Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter.
Tag den frosne kage ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og evt. tørrede spiselige blomster.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk