Havregrynsvafler med avocado og porcherede æg
Ingredienser til havregrynsvafler med avocado og æg:
3 dl finvaslede havregryn
1½ dl mælk
1½ dl yoghurt naturel 1,5 %
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 tsk. olivenolie
Pocherede æg:
1 liter vand
3 spsk. lys eddike
4 æg
Avocadomos:
3 avocadoer
½ citron
Salt
Friskkværnet peber
Til servering:
1 potte rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat.
Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.
Pocherede æg:
Bring vandet i kog i en gryde.
Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet.
Slå 1 æg ud i en kop.
Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden.
Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast, og blommen stadig flydende.
Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.
Avocadomos:
Flæk avocadoerne. Fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.
Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.
Se flere opskrifter på spisbedre.dk