Gå til hovedindhold

Havregrynsvafler med avocado og porcherede æg

Med havregryn i dejen får du fiberrige, mættende vafler, som her er toppet med avocado og æg - et måltid, der kan fungere både morgen, middag og aften.

Ingredienser til havregrynsvafler med avocado og æg:

4 personer

3 dl finvaslede havregryn
1½ dl mælk
1½ dl yoghurt naturel 1,5 %
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 tsk. olivenolie

Pocherede æg:
1 liter vand
3 spsk. lys eddike
4 æg

Avocadomos:
3 avocadoer
½ citron
Salt
Friskkværnet peber

Til servering:
1 potte rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat.
Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.

Pocherede æg:
Bring vandet i kog i en gryde.
Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet.
Slå 1 æg ud i en kop.
Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden.
Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast, og blommen stadig flydende.
Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.

Avocadomos:
Flæk avocadoerne. Fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.
Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk

Læs mere om