Gå til hovedindhold

Hummusskåle med aubergine og kikærter

Her serveres den skønne dip i skåle, pyntet med sprøde kikærter, bagt aubergine, saftige granatæblekerner og ærteskud.

Ingredienser til hummusskåle:

4 personer

2 auberginer
2 spsk. olivenolie
Salt
4 arabiske fladbrød eller pitabrød
2 håndfulde ærteskud
½ granatæble

Hummus:
2 dåser kikærter
1 citron
4 fed hvidløg
½ dl tahin
2 spsk. olivenolie
3 tsk. stødt spidskommen
Salt
1 dl vand

Sprøde kikærter:
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
Salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°.
Skyl auberginerne, og skær dem i lange både.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med olie, og drys med salt.
Bag auberginefritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne i overfladen.

Sprøde kikærter:
Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og tør dem i et rent viskestykke, inden de hældes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem i olie, spidskommen og salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.

Hummus:
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem.
Pres saften af citronen.
Pil og pres hvidløg.
Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens.
Smag hummussen til.
Lun ganske kort fladbrødene i ovnen.
Fordel hummussen i skåle, og pynt med ærteskud, auberginebåde, granatæblekerner og sprøde kikærter.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk