Gå til hovedindhold

Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner

En portion koldskål er lækkert og læskende, og når du erstatter de søde kammerjunkere med rugbrødscroutoner og frysetørrede bær, har du med ét en sund dessert.

Ingredienser til jordbærkoldskål:

4 personer

300 g jordbær
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 vaniljestang
1 liter kærnemælk

Rugbrødscroutoner:
200 g rugbrød
1½ spsk. brun farin

Til servering:
4 spsk. frysetørrede jordbær

Fremgangsmåde:

Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Hæld jordbær, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og kærnemælk i en blender, og blend det sammen til en flot lyserød koldskål.
Sæt koldskålen på køl.

Rugbrødscroutoner:
Skær rugbrødet i små tern, og vend det med brun farin.
Rist rugbrødsblandingen på en tør pande ved middel varme i 5-10 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde.
Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.

Servering:
Anret den lyserøde koldskål i 4 portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med rugbrødscroutoner og frysetørrede jordbær.
Servér straks!

Se flere opskrifter på spisbedre.dk