Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
Ingredienser til jordbærkoldskål:
4 personer
300 g jordbær
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 vaniljestang
1 liter kærnemælk
Rugbrødscroutoner:
200 g rugbrød
1½ spsk. brun farin
Til servering:
4 spsk. frysetørrede jordbær
Fremgangsmåde:
Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Hæld jordbær, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og kærnemælk i en blender, og blend det sammen til en flot lyserød koldskål.
Sæt koldskålen på køl.
Rugbrødscroutoner:
Skær rugbrødet i små tern, og vend det med brun farin.
Rist rugbrødsblandingen på en tør pande ved middel varme i 5-10 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde.
Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Servering:
Anret den lyserøde koldskål i 4 portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med rugbrødscroutoner og frysetørrede jordbær.
Servér straks!