Gå til hovedindhold

Kold chiagrød med hindbær og poppet quinoa

Chiafrø er rige på proteiner, antioxidanter og vitaminer og er et sundt alternativ til fx havregryn. Derfor er den mættende og sunde grød et oplagt morgenmadsvalg.

Ingredienser til kold chiagrød:

2 personer

4 spsk. chiafrø
2 dl mandelmælk
1 tsk. vaniljepulver
115 g frosne hindbær
1 spsk. agavesirup
1 dl skyr

Smørristede havregryn:
125 g grovvalsede havregryn
1 spsk. smør til stegning
3 spsk. ahornsirup
1 knivspids salt

Til servering:
4 spsk. skyr
10 hindbær
6 brombær
2 spsk. poppet quinoa

 

Fremgangsmåde:

Rør chiafrø, mandelmælk og vaniljepulver sammen i en skål eller et patentglas. Læg låg på, og sæt blandingen på køl til næste morgen. Chiafrøene opsuger væden i løbet af natten.
Blend den kolde chiafrøblanding sammen med frosne hindbær og sirup i en blender eller foodprocessor, så du får en cremet grød.
Rør derefter skyr i grøden med en ske.

Smørristede havregryn:
Rist havregryn i smør på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt ahornsirup, og rør rundt.
Rist blandingen i yderligere 2-3 minutter, til havregrynene er let gyldne.
Spred dem ud på et ark bagepapir, tilsæt salt, og lad dem køle helt af.

Servering:
Fordel et lag smørristede havregryn i bunden af 2 portionsglas.
Hæld chiagrød over, og top med skyr.
Pynt med friske bær og poppet quinoa.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk