Gå til hovedindhold

Nem og sund banankage

Denne kage smager præcis, som en banankage kan, skal og bør – og så er den endda til den sunde side.

Ingredienser til banankage:

100 g mandler
50 g friske dadler
50 g smør
3 modne bananer
3 æg
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
100 g chokolade
1 spsk. smør til formen

Pynt:
2 bananer

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°, og beklæd bunden af en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Smør siderne af formen.
Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor.
Udsten dadlerne, og blend dadler og smør sammen med mandelmelet i foodprocessoren, til det bliver til en klistret masse.
Tilsæt herefter bananer, æg, bagepulver, vaniljepulver og salt. Blend igen, til massen er jævn.
Hak chokoladen groft, og rør i dejen.
Fordel kagedejen i formen.

Pynt:
Skræl bananerne, skær dem i skiver, og pynt overfladen med bananskiver.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, indtil overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk