Gå til hovedindhold

Pocheret æg med avocado og krydderurter

En enkel ret bestående af æg, avocado og masser af urter, der tilsammen både er fristende og sund.

Ingredienser til pocheret æg med avocado:

4 personer

2 store modne avocadoer
1 håndfuld ramsløg
1 håndfuld rød skovsyre
1 håndfuld tallerkensmækker

Pocherede æg:
2 liter vand
2 spsk. eddike
4 æg

Citrondressing:
½ citron
4 spsk. olivenolie
Salt
Peber

Til servering:
4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde:

Halvér avocadoerne, fjern stenene, og tag kødet ud i 1 stykke med en spiseske. Skær stykkerne i kvarte, og fordel 2 kvarte på hver tallerken.

Citrondressing:
Pres saften af citronen.
Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld dressingen over avocadoerne.

Pocherede æg:
Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt eddike.
Slå 1 æg ad gangen ud i en kop, og hæld forsigtigt ægget ud i vandet.
Lad ægget koge i ca. 3½ minut ved svag varme, tag det op med en ske, og dyp det et kort øjeblik i koldt vand.
Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

Anret æggene ved siden af avocadobådene, og pynt med ramsløg, skovsyre og tallerkensmækker.
Servér straks med let ristet rugbrød.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk