Poke bowl med soyamarineret laks
Ingredienser til poke bowl:
4 personer
Poke bowl:
1½ dl sushiris
4 forårsløg
½ agurk
1 moden mango
2 modne avocadoer
100 g frisk spinat
Olivenolie til stegning
Sojamarineret laks:
400 g fersk laksefilet af sushi- kvalitet
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. sesamolie
½ dl sojasauce
½ tsk. salt
½ tsk. chilipulver
Til servering:
1 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde:
Skær laksen i tern.
Pil og hak løget.
Pil og pres hvidløget.
Bland laks, løg og hvidløg med sesamolie, sojasauce, salt og chilipulver, og lad det trække i ca. 15 minutter i køleskabet.
Poke bowl:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Rens og snit forårsløg.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
Skyl og tør spinaten, og steg den i lidt olie på en pande i et par minutter.
Servering:
Rist sesamfrøene let på en tør pande.
Fordel de kogte ris i portionsskåle.
Top med agurk, mango, avocado, spinat og laks.
Drys sesamfrøene over laksen, og top med forårsløg.