Gå til hovedindhold

Poke bowl med soyamarineret laks

Poke bowl minder lidt om sushi i en skål. Det er bare meget lettere at lave. Fyld skålen med ris og top med sprøde grøntsager, cremet avocado, mango og soyamarineret laks.

Ingredienser til poke bowl:

4 personer

Poke bowl:
1½ dl sushiris
4 forårsløg
½ agurk
1 moden mango
2 modne avocadoer
100 g frisk spinat
Olivenolie til stegning

Sojamarineret laks:
400 g fersk laksefilet af sushi- kvalitet
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. sesamolie
½ dl sojasauce
½ tsk. salt
½ tsk. chilipulver

Til servering:
1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

Skær laksen i tern.
Pil og hak løget.
Pil og pres hvidløget.
Bland laks, løg og hvidløg med sesamolie, sojasauce, salt og chilipulver, og lad det trække i ca. 15 minutter i køleskabet.

Poke bowl:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Rens og snit forårsløg.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
Skyl og tør spinaten, og steg den i lidt olie på en pande i et par minutter.

Servering:
Rist sesamfrøene let på en tør pande.
Fordel de kogte ris i portionsskåle.
Top med agurk, mango, avocado, spinat og laks.
Drys sesamfrøene over laksen, og top med forårsløg.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk

Læs mere om