Gå til hovedindhold

Rødkålssalat med laks og sorte ris

Sprød rødkålssalat med koriander, limesaft og wasabi, der giver rødkålssalaten en spændende asiatisk makeover. Hvis du udelader laksen, kan salaten også serveres som tilbehør.

Ingredienser til rødkålssalat med laks:

4 personer

200 g sorte ris (gerne fuldkorn)
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
200 g frisk rødkål
½ bundt frisk koriander
2 spsk. olivenolie
2 spsk. friskpresset limesaft
1 tsk. flydende honning
½ tsk. wasabipasta
Salt
Friskkværnet peber
250 g varmrøget laks

Fremgangsmåde:

Kog de sorte ris i letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Skyl dem herefter i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Læg de frosne edamamebønner i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter.
Skyl dem herefter i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Snit rødkål fint.
Pluk og hak korianderbladene.
Bland ris, edamamebønner, rødkål og koriander i en skål.
Rør olie, limesaft, honning og wasabi sammen, og krydr med salt og peber.
Vend dressingen forsigtigt rundt i salaten.
Bræk laksen i mindre stykker, og anret dem sammen med salaten lige før servering.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk