Gå til hovedindhold

Røget laks med estragon, tomat og avocadocreme

Det bliver ikke lettere eller mere lækkert, end når man serverer en forret med røget laks og avocado.

Ingredienser til røget laks med avocadocreme:

6 personer

250 g røget laks
2 tomater
¼ dl olivenolie
¼ dl balsamicoeddike
Salt
Peber
1 tsk. fint rørsukker
4 spsk. frisk estragon
12 små rugbrødschips

Avocadocreme:
½ limefrugt
1 moden avocado
3 spsk. cremefraiche 38 %
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Skær laksen i 12 stykker.
Skyl tomaterne, skær dem i fine terninger, og fjern kernerne.
Bland olie og eddike, smag til med salt, peber og sukker, og vend tomat og estragon i dressingen.

Avocadocreme:
Pres saften af limefrugten.
Halvér avocadoen, fjern stenen og tag kødet ud med en ske.
Blend avocadokødet med cremefraiche og limesaft (brug gerne en stavblender), og smag til med salt og peber.

Læg en lille skefuld avocadocreme på hver rugbrødschips, anret laksen ovenpå, og top med tomat- og estragonblandingen. Krydr med salt og peber.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk