Røget laks med estragon, tomat og avocadocreme
Ingredienser til røget laks med avocadocreme:
6 personer
250 g røget laks
2 tomater
¼ dl olivenolie
¼ dl balsamicoeddike
Salt
Peber
1 tsk. fint rørsukker
4 spsk. frisk estragon
12 små rugbrødschips
Avocadocreme:
½ limefrugt
1 moden avocado
3 spsk. cremefraiche 38 %
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Skær laksen i 12 stykker.
Skyl tomaterne, skær dem i fine terninger, og fjern kernerne.
Bland olie og eddike, smag til med salt, peber og sukker, og vend tomat og estragon i dressingen.
Avocadocreme:
Pres saften af limefrugten.
Halvér avocadoen, fjern stenen og tag kødet ud med en ske.
Blend avocadokødet med cremefraiche og limesaft (brug gerne en stavblender), og smag til med salt og peber.
Læg en lille skefuld avocadocreme på hver rugbrødschips, anret laksen ovenpå, og top med tomat- og estragonblandingen. Krydr med salt og peber.
Se flere opskrifter på spisbedre.dk