Gå til hovedindhold

Rustikke mysliboller

Få opskriften på rustikke mysliboller, som snildt kan bruges på morgenbordet eller som et dejligt mellemmåltid. Bollerne smager fantastisk og er rigtig nemme at lave!

Ingredienser til mysliboller:

12 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
75 g valnøddekerner
50 g hasselnøddeflager
1 dl havregryn
1 dl rosiner
1 dl græskarkerner
250 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
1 tsk. olivenolie til formen

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunet vand, og kom olie, salt, valnødder, hasselnøddeflager, havregryn, rosiner og græskarkerner i.
Rør til sidst begge slags mel i, og sæt dejen til at hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
Kom bollerne i smurte muffinforme, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
Bag bollerne ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter, eller til de er gennembagte.
Vend dem ud af formen, og bag dem evt. i yderligere 3-5 minutter med bunden i vejret. Spis dem lune eller kolde.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk