Rustikke mysliboller
Ingredienser til mysliboller:
12 stk.
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
75 g valnøddekerner
50 g hasselnøddeflager
1 dl havregryn
1 dl rosiner
1 dl græskarkerner
250 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
1 tsk. olivenolie til formen
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunet vand, og kom olie, salt, valnødder, hasselnøddeflager, havregryn, rosiner og græskarkerner i.
Rør til sidst begge slags mel i, og sæt dejen til at hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
Kom bollerne i smurte muffinforme, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
Bag bollerne ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter, eller til de er gennembagte.
Vend dem ud af formen, og bag dem evt. i yderligere 3-5 minutter med bunden i vejret. Spis dem lune eller kolde.