Gå til hovedindhold

Speltbrød med havregryn og hørfrø

Et sundt og mættende speltbrød, hvor dejen blot skal røres sammen og hæve til dagen efter. Servér fx brødet med smør, friske danske oste og syltetøj til.

Ingredienser til speltbrød:

2 stk.

 

5 dl kærnemælk
½ dl rapsolie
25 g gær
15 g salt
100 g havregryn
50 g hørfrø
200 g speltmel
150 g hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser godt sammen i en røreskål. Gem lidt havregryn til drys og lidt hvedemel til æltning. Bruger du en røremaskine, tager det 12 minutter ved lav hastighed.
Lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 220°.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord.
Form det antal runde brød, du skal bruge, og rul dem i havregryn.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og skær et toppen.
Bag dem nederst i ovnen i 25-30 minutter. Lad dem afkøle på rist.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk

Læs mere om