Gå til hovedindhold

Sprøde surdejsboller med fuldkorn

Surdejen giver en saftig krumme og en fyldig smag til disse lækre boller. Rør surdejen sammen dagen før – så kan du bage lækre boller næste dag.

Ingredienser til surdejsboller:

16 stk.

Surdej:
15 g gær
2 dl kærnemælk
100 g hvedemel

Brøddej:
2 dl vand
2 tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Surdej:
Opløs gæren i kærnemælk, og rør mel i blandingen.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur til dagen efter.

Brøddej:
Rør surdejen op med vand og salt.
Tilsæt de 2 slags mel, og ælt dejen, til den er smidig – gerne på en røremaskine.
Fordel dejen i muffinforme af silikone, og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Klip et kryds i toppen med en ren saks.
Bag brødene i ovnen ved 225° i 15 minutter, til de er gyldne.

Se flere opskrifter på spisbedre.dk