Hønsekødssuppe med urter og omelet
(4 pers.)
Ingredienser til hønsekødssuppe med urter og omelet:
1 squash
2 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
½-1 l grøntsagsbouillon
200 g spinat
1 bdt. forårsløg
150 g ærter
Salt og peber
2 æg
1 tsk. olivenolie
Tilbehør:
Fuldkornsbrød
Prøv også: Hønsekødssuppe med kød- og melboller
Fremgangsmåde
Læg kyllingelårene i en gryde og dæk med vand.
Kog op og lad lårene koge ca. 30 min. Tag lårene op, lad dem køle lidt af. Kassér skindet, pil kødet af benene og pluk det i små stykker.
Skær squash og bladselleri i små tern og svits dem i olien i en gryde.
Hæld kyllingesuppen over og spæd med bouillon, til der er 1½ l væske.
Hak spinaten groft.
Skær forårsløgene i tynde skiver.
Kom spinat, forårsløg og ærter i suppen.
Kog op og smag til med salt og peber.
Pisk æggene sammen med lidt salt og peber.
Varm 1 tsk. olie op på en pande og hæld æggemassen på.
Lad æggene sætte sig lidt og rul omeletten sammen til en stram pølse.
Vend den ud på et skærebræt og skær den i ½ cm tykke skiver.
Kom kyllingen og omeletten i suppen og varm forsigtigt op.
Energiindhold i 1 portion hønsekødssuppe med 1 skive brød: 420 kcal
TIP
Vær fysisk aktiv. Rør dig mindst
½ time om dagen og gerne mere.
Hvis du ikke dyrker sport, så tag
nogle gode cykel- eller gåture.