Tomatsuppe med suppehorn
(4 pers.)
Ingredienser til tomatsuppe med suppehorn:
2 løg
4 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomatpuré (70 g)
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
5 dl grøntsagsbouillon el. vand
Salt og peber
Evt. lidt cayennepeber
100 g fuldkornssuppehorn
1 bdt. persille
Tilbehør:
Fuldkornsbrød
Prøv også: Tigerrejer i tomatsuppe
Fremgangsmåde
Hak løgene og skær bladsellerien i små stykker.
Svits dem i olien i en gryde.
Tilsæt finthakket hvidløg, tomater, tomatpuré, oregano, timian og bouillon eller vand.
Kog suppen i ca. 30 min. og smag den til med salt, peber og evt. lidt cayennepeber.
Kog suppehornene i en gryde letsaltet vand, til de er knap møre.
Sigt dem og kom dem i suppen lige inden servering.
Servér suppen med et drys hakket persille.
Energiindhold i 1 portion tomatsuppe med 1 skive brød: 350 kcal