Gå til hovedindhold

Tab dig - ved at spise usundt!

Vil du gerne tabe dig? Så spis det, der giver dig en god oplevelse, konkluderer ny forskning fra Københavns Universitet.

Tab dig - ved at spise usundt!

Vil du gerne tabe dig? Så spis det, der giver dig en god oplevelse, konkluderer ny forskning fra Københavns Universitet.

-          Hvis målet er at opnå varige vægttab, kræver det, at vi tager hensyn til de oplevelser, vi har med mad, som vi godt kan lide at spise. At vi holder fast i følelsen af velbehag ved at spise på en bestemt måde.

Sådan lyder konklusionen fra antropolog Line Hillersdal, hvis nye ph.d.-afhandling fra Københavns Universitet fokuserer på spisning, sult og mæthed.

Line Hillersdal mener altså ikke, at det hjælper at skifte burgere ud med bønner, hvis du vil slanke dig – og ikke mindst forblive slank. For mad er så væsentlig en del af vores liv, at vi forbinder det med meget andet end bare at spise. Det handler også om velvære, identitet og socialt samvær.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din fastfood lidt sundere

Spisevaner kan være svære at ændre

Og netop derfor kan de spisevaner, vi har, være særdeles svære at ændre.

Det kan være, at vi er i stand til at droppe den fede yndlingsmad i en kortere periode for at opnå et vægttab. Men når så slankekuren er slut, er det meget sandsynligt, at kiloene vender lige så hurtigt tilbage igen.

Vi har nemlig ikke taget vores usunde yndlingsmad op til overvejelse – blot holdt en pause fra den.

Drop ikke den fede mad (helt)

I stedet bør vi se på, hvilken slags mad der giver os en følelse af velbehag, og så fortsætte med at spise det – blot i mindre mængder, lyder rådet fra Line Hillersdal. 

-          Hvis cola, fastfood eller røde bøffer er det, man forbinder med livskvalitet, nytter det ikke at tro, man bare kan droppe det ved at tage en rationel beslutning. Den oplevelse og den følelse, som for eksempel søde sager har haft for ens livskvalitet, skal stadig kunne opnås i en eller anden form, siger Line Hillersdal.

Kilde: B.dk

PRØV OGSÅ: Burger med coleslaw og stegte søde kartofler

 

Læs mere om