Gå til hovedindhold

Tænk på at spise - og tab dig

Hvis du gerne vil undgå fedende sager, men trangen til et stykke chokolade alligevel bliver for overvældende, så forestil dig, at du spiser chokolade. Ny forskning viser nemlig, at det at forestille sig at spise noget bestemt, reducerer trangen til netop den godbid.

Tænk dig slank

Hvis du gerne vil undgå fedende sager, men trangen til et stykke chokolade alligevel bliver for overvældende, så forestil dig, at du spiser chokolade. 

Ny forskning viser nemlig, at det at forestille sig at spise noget bestemt, reducerer trangen til netop den godbid.

Udnyt tilvænning
Det er ingen hemmelighed, at det tiende stykke chokolade ikke smager lige så godt som det første. Du vænner dig nemlig til smagen, af det du spiser, og det kan udnyttes ved tankens kraft til at fjerne interessen fra en bestemt type mad, slik eller chips, fastslår forskerne.

Godt med usunde tvangstanker
Forskerne udførte en række eksperimenter, som afslørede, at personer, som konstant forestillede sig at spise chokolade eller ost, spiste mindre af netop det end personer, som ikke havde udført samme tankeeksperiment.
    Der var dog ingen forskel, hvis forsøgspersonerne blev præsenteret for en anden type mad eller lækkeri, end den de havde tænkt på.
    Så forestil dig at spise din næste chokoladebar i stedet for rent faktisk at gøre det!

LÆS MERE: 

Hypnose fik fart på vægttabet

Tænk dig slank

Læs mere om