Gå til hovedindhold

Test af vaffeljern

Vi er vilde med vafler, og de sprøde fristelser kan heldigvis laves i både Dukan- og LCHF-versioner, hvis du vil undgå hvedemel.

Vi er vilde med vafler, og de sprøde fristelser kan heldigvis laves i både Dukan- og LCHF-versioner, hvis du vil undgå hvedemel.

Det er skønt med lækre, sprøde og hjemmelavede vafler! Det er også rimelig let at bage vaflerne, hvis vaffeljernet ellers er godt og effektivt.

Derfor har Familie Journal fået testet seks vaffeljern og kan melde, at der er stor forskel. Nogle jern bager langsomt og ujævnt, andre giver vafler, der er ubagte i midten, og igen er der andre, der bare er effektive.

Og effektiv er den suveræne vinder i denne test, Wilfa vaffeljern. Her bliver vaflerne sprøde og lækre – de er, som hjemmelavede vafler skal være. I dette tilfælde følges pris og kvalitet ad. Vinderen er nemlig også det absolut dyreste vaffeljern i testen og koster 599 kr.

Er pengene ikke helt til det, er OBH Nordicas Compact Smart Type 6559 med sin pris på 349 kr. et godt bud.

LÆS OGSÅ: Test af maskiner til grøntsagsspaghetti

Sådan testede vi vaffeljern

Husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen, en af de frie fagskoler, har testet seks forskellige vaffeljern. Hun har kigget på brugervenlighed og på hvor lette produkterne at rengøre. Desuden har husholdningslæreren set på, hvor gode vaffeljernene er til at bage. Om de bager jævnt og giver sprøde vafler.

Til sidst har Camilla Andersen givet en samlet karakter, hvor 0 er laveste og 6 er højeste.

LÆS OGSÅ Test af diætvægte

Test af vaffeljern

Testvinder: 6 point
Wilfa vaffeljern was-623 BELL
Signal gives, når jernet er varmt, og når bagningen er færdig. Bager usædvanligt jævnt og vaflerne har en rigtig fin farve. Vaffeljernet er let at gøre rent, bl.a. fordi der er meget få sprækker, som dejen kan gemme sig i.
Set til 599 kr. HER >>

 

Bedst til prisen: 5 point
OBH Nordica Compact Smart Type 6559
En lysindikator fortæller, når jernet er klar til brug. Men der er intet, der fortæller, når vaflerne er færdigbagte. Jernet bager langsomt, men til gengæld bliver de meget sprøde og forholdsvis jævne. Nem at gøre ren.
Set til 319 kr. HER >>
 

4 point
OBH Nordica Profile Inox Type 6952
En rød lysindikator slukker, når jernet er varmt. Jernet bager ujævnt på de første plader, men efterfølgende bager det meget jævnt i bunden, men ikke i toppen. Let at rengøre.
Set til 349 kr. hos shop.chr-christensen.dk

3 point
What vaffeljern
Varmer hurtigt op, og en lysindikator slukker, når jernet er parat til bagning. Men jernet bager ujævnt i midten, og det bager meget langsomt. Vaffeljernet er let at gøre rent.
Set til 99 kr. hos shop.chr-christensen.dk

2 point
Wilfa vaffeljern WA1
Varmer hurtigt op, men det er ikke muligt at regulere varmen. En indikator lyser, når jernet er klar. Vaflerne bliver mest bagt i kanterne og er meget lyse i midten. Der kommer kondens i indikatorlampen.
Set til 271 kr. i Elgiganten.

1 point
Åviken waffle Maker 904DY
Er langsom til at varme op og varmeindikatoren (grøn lampe) virker ikke. Vaflerne bliver bagt jævnt, men de har svært ved at slippe jernet. Der er intet, der viser, når vaflerne er færdigbagte. Svær at gøre ren.
Set til 399 kr. i Elgiganten

Prøv også vores opskrifter på:

Vafler i LCHF-version eller disse LCHF-vafler

Dukan (fase 1):Vafler med vaniljecreme

 

Artiklen indeholder affiliate links.

Læs mere om