Gå til hovedindhold

Test: Den bedste maskine til grøntsagspasta

Har du lyst til at lave lækre afvekslende og indbydende grøntsagsretter? Så kan en maskine, der kan lave lækker grøntsagspasta i strimler og spiraler, være en stor hjælp.

Bedst i test: maskiner til grøntsagspasta

Har du lyst til at lave lækre afvekslende og indbydende grøntsagsretter? Så kan en maskine, der kan lave lækker grøntsagspasta i fine strimler og spiraler, være en stor hjælp.

Men det kan være svært at gennemskue, hvilke maskiner der er gode til at lave grøntsagspasta, og hvilke der ikke er det. Vi har set på fem af slagsen og kan konstatere, at det er en god idé at være på vagt. For nogle er supergode til at lave grøntsagspasta, mens andre stort set er ubrugelige og laver masser af spild. I denne test ser det ud til, at pris og kvalitet følges ad.

Grøntsagspasta kan bl.a. laves af squash, aubergine, gulerødder, rødbede, pastinak og persillerod.

Grøntsagspasta er god med en lækker kødsovs, men når vi både vil undgå pasta og den sukkerholdige ketchup, kan et blive kedeligt. Her er nogle tip til at pifte kødsovsen op!

SE OGSÅ: Her er den bedste stavblender

SE OGSÅ: Letliv.dk tester diætvægte

Klassikeren - Gefu Spirelli

Gefu Spirelli er en lille, kompakt grøntsagssnitter, der nemt kan være i skuffen. Den er ganske simpel, og kan lave tynde og tykke grøntsagsstrimler. Et hit blandt mange på redaktionen! Set til 199 kr.

Køb den her

Test af maskiner til grøntsagspasta

Det bedste valg: Lurch Spiralo

6 point.

Denne maskine er rigtig god til grøntsagspasta, da den laver rigtig fine strimler og spiraler, og spildet er minimalt. Sylen er god til at holde fast på grøntsagerne, men arbejdsstillingen er lidt dum. Specielt hvis man skal lave mange grøntsager, fordi man skal løfte armen højt for at dreje rundt på håndtaget. Set til 239,95 kr. (vejl. pris 299,95 kr.)

Køb den her >>

 

Spiralfix Spiral Slicer

5 point.

Laver nogle fine spiraler og strimler. Skålen, der kan sættes på, gør det nemmere at styre maskinen. Grøntsagerne til din grøntsagspasta skal skæres i små stykker, da de ellers ikke kan være i skålen. Og sylen, som skal fastholde grøntsagerne, er lidt for lille. Set til 388,95 kr. (vejl. pris 499 kr.)

Køb den her >>

Betty Bossi, Veggie Twister

3 point.

Er svær at styre med store/lange grøntsagsstykker som gulerod og agurk. Den lille maskine er først rigtig effektiv til at lave grøntsagspasta dér, hvor gevindet tager fat. Den laver rigtig flotte spiraler og strimler af grøntsagspasta, men de er mere dekorative end anvendelige til f.eks. spaghetti. Vejl. pris: 269 kr.

Køb den her >>

Lurch Spiralizer Classic Original

Point 2.

Laver okay, men lidt tykke spiraler, mens strimlerne er fine. Men den har for meget spild. B.la. bliver hele kernen på både gulerod og agurk ikke brugt, når du laver grøntsagspasta med Spiralizer. Og så er maskinen stor og fylder meget. Set til 279,95 kr. (vejl. pris 349 kr.)

Køb den her >>

PRØV: Grøntsagspasta af squash med kødsauce

Sådan testede vi maskiner til grøntsagspasta

Husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen i Hadsten har testet forskellige maskiner, der kan lave grøntsagspasta. Det har hun gjort ved at teste alle maskinerne med en hård grøntsag (gulerod) og en blød grøntsag (agurk). Hun har fulgt anvisningerne for størrelse, men har også prøvet med hele grønsager. Det har betydet en del, hvor brugervenlige og lette de forskellige maskiner er at have med at gøre. Hun har kigget på, hvor pæne strimlerne og spiralerne til grøntsagspasta er blevet, og bedømt spildmængden.

SE OGSÅ: grøntsagspasta af kål med kødsauce

Læs mere om