Gå til hovedindhold

Test: Diætvægte

Vær på vagt, hvis du er i gang med at slanke dig og har i sinde at købe en diætvægt, så du kan holde øje med, hvor mange kalorier der ryger indenbords hver dag. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten, viser vores test af fire typer diætvægt.

Vær på vagt, hvis du er i gang med at slanke dig og har i sinde at købe en diætvægt, så du kan holde øje med, hvor mange kalorier der ryger indenbords hver dag.
Der er nemlig stor forskel på kvaliteten, viser vores test af fire typer diætvægt.

Faktisk får den dyreste diætvægt i testen, OBH Nordica Nutri Scale 9805, nul point, og det vil sige, at den stort set er ubrugelig som diætvægt.
Derimod får vinderen, der næsten fås til halv pris, fire point. Det gør den bl.a., fordi denne diætvægt har en fødevareoversigt, der er overskuelig og forståelig, fordi den er brugervenlig, og fordi dens værdier ikke fraviger fødevaredatabasens nævneværdigt.

SE OGSÅ: Slankeklubben.dk tester maskiner til grøntsagsspaghetti

Sådan testede vi de fire typer diætvægt

Husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen i Hadsten har testet fire typer diætvægt ved at tjekke, om værdierne for de fødevarer, som de fire typer diætvægt har indkodet, stemmer overens med værdierne anført i den danske fødevaredatabase.
Værdierne er undersøgt for rugbrød, hakket svinekød og hakket oksekød, æbler, kartofler, leverpostej, tørret pasta og ost. Har energiprocenten eller f.eks. antallet af kostfibre ikke stemmer overens med fødevaredatabasen, giver det et minus i karakterbogen, ligesom det også trækker ned, hvis de nævnte, gængse varer slet ikke er indkodet i de fire typer diætvægt. Brugervenligheden er også vurderet. Til sidst er der givet en samlet karakter, hvor 0 er laveste og 6 er højeste.

SE OGSÅ: Slankeklubben.dk tester kapselkaffemaskiner
 

Test af diætvægt

Beurer DS061 diætvægt - Det bedste valg 

Point: 4
Denne diætvægt er meget let at betjene. Fødevareoversigten er overskuelig og forståelig. Denne diætvægt 950 fødevarer indkodet og plads til 50 individuelle. Næringstabellen er nem at navigere i, og betjeningspanelet reagerer hurtigt og effektivt. Målinger kan lagres, der kan sammensættes totalværdier, og man kan slette lageret.
Vejl pris. 549 kr. Denne diætvægt er set til 299 kr. HER >>

 

Beurer DS081 diætvægt

Point: 3
Displayet på denne diætvægt viser kun én ting ad gangen, dvs. at man f.eks. ikke kan se både kcal/kJ og fedtindhold samtidig. Har 1.000 fødevarer indkodet. Men hvem ved lige, at Butterkäse betyder mild ost? Kan lagre de levnedsmidler, der er blevet afvejet over et bestemt tidsrum, men tallene forsvinder hurtigt.
Vejl. pris 599 kr. Set på tilbud 379 kr. HER >>

Soehnle diætvægt


Point: 2

Har mange relevante fødevarer indkodet, men på engelsk, og af og til er det svært at oversætte til danske forhold. Alt det gode, denne vægt kan, bliver derfor overskygget af den engelske vejledning. Der medfølger ingen dansk brugsanvisning. Vægten skal nulstilles, hver gang der skal vejes nye varer. Pris: 299 kr. hos wupti.com
Diætvægten er set til 299 kr. HER >>

OBH Nordica Nutri Scale 9805 - Det værste valg af diætvægt

Point: 0
Hele vægten giver efter og vipper, når man trykker på panelet. Det er ulogisk, at den skal tændes i siden, og den slukker hurtigt igen – for hurtigt. Skal nulstilles, hver gang der skal vejes nye varer. Desuden er udvalget af fødevarer skuffende. Der mangler både, ost, pålæg og kød.
Pris: 499 kr. hos elgiganten.dk

Artiklen indeholder affiliate links.