Gå til hovedindhold

Tomatjuice kan mindske dit mavefedt

Ny forskning viser, at tomatjuice kan hjælpe med at fjerne overflødige kilo på maven.

Mindre mavefedt med tomatjuice

Ny forskning viser, at tomatjuice kan hjælpe med at fjerne overflødige kilo på maven.

Forskere fra China Medical University konkluderer nu, at tomatjuice ikke alene kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme og andre helbredsproblemer (som tidligere undersøgelser peger på) - men også reducere dit taljemål!

Konklusionen er baseret på et otte uger langt forsøg, hvor 30 kinesiske kvinder blev bedt om at drikke et 280 ml tomatjuice, men derudover ikke ændre hverken kost eller motionsvaner. 

Resultaterne var tydelige: Et dagligt glas tomatjuice medførte en gennemsnitlig reduktion i kvindernes taljeomkreds på 1,6 cm og mere end et kilos reduktion af kropsvægten.

Rødvin slanker

Tomatjuice reducerer fedtceller og kolesterol

Den positive effekt skyldes, at tomatjuicen indeholder lycopen, der er en antioxidant i rød- og pinkfarvede frugter og grøntsager, og som fører til et fald i mængden og størrelsen af fedtceller og kolesterolniveauer.

Adskillige undersøgelser har desuden vist, at lycopen kan mindske risikoen for bl.a. stofskiftesygdomme, forklarer forskerne.

De pointerer dog, at man ikke automatisk kan overføre resultaterne til overvægtige og fede personer, da deltagerne i undersøgelsen havde en normal/sund vægt.

Men det er da et forsøg værd!

Kilde: Nordjyske.dk

Har du hørt om suppekuren? Kuren, der sætter turbo på vægttabet.