Gå til hovedindhold

Tuna Nicoise

Den skønne, franske klassiker!

Opskrift på tuna nicoise

Tilberedningstid: 10 minutter
2 personer

Det skal du bruge:
150 g tun i vand
2 æg
8 cherrytomater
½ rødløg
1 romainesalat
½ ds. kidneybønner
2 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. rødvinseddike
5 grønne oliven
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Stegt tun på salat (386 kcl)

Sådan gør du - tuna nicoise

Kog æg, til de er blødkogt/smilende, og pil dem. Skær tomater i kvarter og løg i skiver. Vask og pluk salaten. Skyl bønnerne i vand og si vandet fra tunen. Pisk olie, sennep og eddike sammen og smag til med salt og peber. Anret salaten på et fad, læg tunstykker, tomater, løg, oliven og bønner på salatbladene og hæld dressingen over. Skær æggene over i halve og læg på toppen.

Energi pr. portion
Energi: 403 kcal/1684 kJ
Kost bre: 7 g
Kulhydrater: 20 g
Fedt: 23 g
Protein: 30 g

Tip!
Alle slags grønne salatblade kan bruges. Du kan også bruge kogte grønne bønner i stedet for kidneybønner.

PRØV OGSÅ: Fyldte peberfrugter med tun og avocado (327 kalorier)

Få 1 måneds gratis adgang til dine favoritmagasiner og -ugeblade