Gå til hovedindhold

Vægttab øger chancen for graviditet

Laura Lindegaard prøver 8 timers kuren
Laura Lindegaard lider af pcos, og hendes læge har opfordret hende til at tabe sig, hvis hun gerne vil være gravid på et tidspunkt. Derfor sagde hun ja til at teste 8 Timers Kuren, og efter fem dage havde hun både tabt 3 kilo og øget sin chance for at blive gravid markant.

Det er ikke den mest opmuntrende besked at få af sin læge, når man blot er 25 år og slet ikke er tunet ind på at skulle stifte familie allerede. Men det var ikke desto mindre dét, Laura måtte forholde sig til for et år siden, da hun fik konstateret den hormonelle forstyrrelse pcos. 

For med diagnosen følger udsigten til, at det kan blive vanskeligt at blive gravid, fordi kvinden har få ægløsninger. Og er der en ting, som Laura drømmer om, så er det at blive mor – dog først om nogle år. 

– Jeg blev slået ret meget ud over det, for jeg havde ikke skænket det en tanke, at det skulle blive svært for mig. Min storesøster har en lille datter, som jeg er så glad for, og selvfølgelig vil jeg da også gerne have mine egne børn på et tidspunkt, fortæller Laura Lindegaard fra Brøndby. 

Med diagnosen fulgte dog ikke kun ekstra stærke p-piller, men også en opfordring om at tabe sig, fordi overvægt kan have indflydelse på den manglende ægløsning. Faktisk burde Laura tabe sig omkring 10 kilo. 

Camilla Framnes: Sådan holder jeg mig slank

Strækmærker på kroppen

En smule uoverskueligt, synes Laura, der sjældent spekulerer ret meget over, hvad hun spiser. Dog ved hun, at der er alt for meget usundt, der ryger indenbords. Fredagsslik er ikke kun forbeholdt fredag, og stivelse i form af kartofler, ris og pasta plejer at være i gryderne, når hun spiser aftensmad. 

– Jeg vidste jo egentlig godt, at jeg var blevet for tyk. Min vægt er gået støt opad de seneste fire år, og det har jeg været bevidst om. Pludselig fik jeg strækmærker på mine lår og hofter, og jeg skulle op i tøjstørrelserne. Min familie har da også kommenteret det. Så inderst inde er jeg ked af, at jeg vejer for meget, indrømmer hun. 

Utolig let at følge 

Det er bare ikke så nemt at tabe sig, må Laura erkende. Hun har ellers forsøgt sig med Nupo, men måtte give op, fordi hun ikke kunne lide smagen, og andre kure har været for uoverskuelige i længden. Faktisk har hun ikke rigtig vidst, hvordan hun skulle komme i gang, hvilket fik hende til at henvende sig til Ude og Hjemme for at teste en kur. Hun var derfor helt parat, da hun fik tilbuddet om at teste 8 Timers Kuren i fem dage. 

Kuren, som kaldes den nemmeste slankekur overhovedet, fordi man hverken skal veje mad, tælle kalorier eller stå i køkkenet i timevis, består af helt almindelig sundt og varieret mad med en indlagt fasteperiode på 16 timer. Og efter fem dage på den kur, var Laura fan. 

– Det har virkelig været utrolig let. Jeg har fulgt madplanen til punkt og prikke – også selv om første dag var en smule svær. Jeg følte mig sulten, for det er noget mindre portioner, end jeg er vant til, og så havde jeg lyst til sukker. Men næste dag var allerede meget bedre, og det har været helt rart ikke at føle, at jeg har overspist, siger Laura, der undervejs har afledt sin trang til sukker med længere gåture med hunden Jackson. 

Guide til 8 timers kuren

Faktisk har det været så nemt, at hun var yderst spændt på at se, om hun virkelig havde tabt sig i løbet af de fem dage. 

Men der var sket noget med vægten. Tre kilo tabt på bare fem dage, afslørede den. 

– Det er simpelthen så dejligt og giver mig mod på at fortsætte. At det kan være så nemt, er overraskende, sagde Laura, der udover vægttabet to dage senere fik endnu en glædelig besked. 

En skanning viste nemlig, at Laura endelig havde produceret æg, og lægen tøvede ikke med at konkludere, at det helt sikkert har noget med hendes vægttab at gøre.

Læs mere om