Gå til hovedindhold

Video: Christa smed 34 kg med Sense

Vægten var over 100 kilo, og Christa blev ked af, at hun var så tyk. Hun vidste, at hun var nødt til at gøre noget ved det. Nu har hun tabt sig 34 kg, og Sense er blevet hendes nye livsstil.

Sense. Christa var træt af sig selv, ked af sig selv. Hun vejede 109 kg, gik i pluz size-tøj, og simpel leg med sønnen gjorde hende forpustet. Men i januar 2016 drog hun ud på en vægttabsrejse, som kom til at vare lidt længere, end hun havde regnet med.

- Jeg tog en masse kilo på, fordi jeg spiste store portioner. Jeg snackede egentlig ikke så meget slik og chips, men til aften kunne jeg spise tre portioner med masser af pasta, kartofler og alle mulige kulhydrater, som jeg har skåret drastisk ned på nu, fortæller 33-årige Christa Marie Levin Kehlet fra Hovedgård i Østjylland.

Slank med Sense: Smed 91 kg og fik livet tilbage

- Jeg blev ikke mæt, så jeg skovlede bare ind. Men det har jeg lært at styre nu, så jeg føler mig mæt efter én portion, fordi jeg spiser de rigtige ting. Jeg bliver mæt af grøntsager, proteiner og fedt, siger hun.

I første omgang tabte Christa sig over 30 kg. Hun var ikke helt i mål, da hun blev gravid og hurtigt tog 5 kg på. Desværre mistede hun barnet i uge 11. Det lykkes hende ikke at tabe sig, inden hun blev gravid igen, og ved slutningen af graviditeten kunne hun konstatere, at hun havde taget yderligere 24 kg på, så hun næsten skulle starte forfra. Det gjorde hun i juli sidste år, blot to uger efter hendes datter kom til verden.

Sense var det naturlige valg

Første gang havde hun tabt sig med Sense, så hun greb naturligt efter den værktøjskasse, der havde hjulpet hende så meget. Og på kun et halvt år tabte hun sig alle graviditetskiloene, og i dag viser vægten, at Christa har tabt sig hele 34 kg, siden hun startede sin rejse i januar 2016 sammen med sin søster, som har tabt sig 25 kg.

- Det var min søster, der fandt Sense, og så hoppede jeg med, fortæller Christa.

I starten tabte de sig ved fælles hjælp, men på egen hånd. Senere begyndte de at komme hos en konsulent i Skanderborg for at få bugt med de sidste genstridige kilo.

- Jeg har ikke dyrket noget motion. Jeg har gået nogle ture, men det er kosten alene, der har gjort, at jeg har tabt mig, siger hun og understreger, at det har krævet vilje og motivation.

6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense

- Man skal tro på, at man kan tabe sig. Men når man får de rette elementer på plads med Sense, så er det nemt.

Christa spise tre måltider om dagen, som følger Sense spisekassemodellen. Kun sjældent spiser hun en gulerod eller en kiks til mellemmåltid, for hun ved, at hun har et godt måltid at se frem til.

- Det var svært i starten. Men jeg havde et mål og var motiveret, og jeg kunne se, at vægten gik ned. - Nu er det blevet en vane kun at spise tre måltider om dagen, forklarer hun.

- Jeg føler sjælden sult, fordi jeg fylder spisekasserne med det rigtige.

Næsten i mål

Christa er næsten i mål med sit vægttab. Hun vil gerne tabe sig lige lidt mere.

- Jeg har det godt med mig selv. Jeg bruger størrelse medium eller størrelse 40 i tøj, og jeg kan løbe en tur, uden at jeg bliver forpustet. Jeg er mere glad, fortæller hun.

Christa vejer 75 kg, og hun er 173 cm høj.

- Jeg passe noget tøj, som jeg ikke har kunnet passe i mange år. Jeg har et bedre velvære, jeg er i bedre form, og jeg bliver ikke så hurtigt forpustet, når jeg leger med mine børn, fortæller hun.

Hovedet er ikke med

- Mentalt forstår jeg det stadig ikke helt. Jeg kan selvfølgelig godt se det i spejlet, men det er svært at få det til at trænge ind i hovedet. Jeg skal se billeder af mig selv for at se det, forklarer hun.

Til alt held har hun en sød søster, der sniger sig til at tage billeder af hende i hverdagssituationer, og det hjælper.

Hendes mål var et normalt bmi, og nu har hun et bmi på 25, hvilket er lige indenfor normalområdet.

Minus 20 kg med Sense: Det har været så nemt

- Jeg vil nu gerne tabe mig et par kilo mere, siger Christa og griner.

Den gyldne middelvej

Hun ved godt, at det er ren forfængelighed. Hun ved også, at det er svært at holde et vægttab ved lige, men Christa har fundet den gyldne middelvej.

- Sense er en livsstil, så man er nødt til at nyde engang imellem, sige pyt og kommer videre, forklarer Christa.

- Men det dur ikke, hvis man tager en håndfuld chips eller slik en onsdag aften. For mig er hverdagen meget stringent, for en håndfuld chips fører til en mere, og så taber man sig ikke. Og så ryger man tilbage i de gamle vaner. Man skal være vedholdende, siger hun og pointerer, at fløde i aftensmaden er fuld ud tilladt.

Suzy tabte 40 kg og opfandt Sense

- På Sense må man spise alt – med måde, fortæller hun.

Men Christa giver kun sig selv lov til at spise slik og chips fredag og lørdag.

- Så ved jeg, at resten af ugen skal jeg fylde mine spisekasser og følge Sense. Det er min middelvej til at holde mit vægttab, så Sense vil følge mig resten af livet.

Rund om Christa

Navn: Christa Marie Levin Kehlet

Alder: 33 år

By: Hovedgård

Status: Gift og mor til to

Arbejde: Kundeservicekonsulent

Højde: 173 cm

Startvægt: 109 kg

Slutvægt: 75 kg