Gå til hovedindhold

4 fødevarer der booster din ungdom

Giv din krop et boost med fire forskellige fødevarer. Læs her hvilke.

4 fødevarer der booster din ungdom

En af naturens gaver til dit helbred og dit udseende er antioxidanten resveratrol. Stoffet resveratrol er meget omtalt pga. dets sunde og foryngende effekter på kroppen. Det forklarer, klinisk diætist Deborah Enos på LiveScience.com.

Deborah Enos kommer med fire forslag til, hvad du kan spise for at give din krop et skud af den foryngende antioxidant:

Blåbær

De små søde bær er rige på resveratrol. Og derudover får du også andre gode antioxidanter, når du spiser af dem. Desuden indeholder de fibre, C-vitamin, K-vitamin og mangan.

Læs også: Så meget bør du træne

Peanutbutter

Det lækre smørepålæg indeholder masser af resveratrol og har flere anvendelsesmuligheder - både i det søde og det salte køkken. Lad dig gerne inspirere på internettet af, hvordan amerikanerne og thailænderne bruger nøddesmørret. Ud over antioxidanten får du også B3-vitamin og mangan fra peanutbutter.

Røde vindruer

En af de bedste kilder til resveratrol er faktisk de røde druer. Antioxidanten sidder i skindet sammen med mangan, kalium, K-vitamin, C-vitamin og B1-vitamin.

Læs også: Stop din sukkertrang

Mørk chokolade

En glædelig nyhed for de fleste, er, at du med god samvittighed kan nyde et stykke mørk chokolade eller to, hvis du vil have et skud resveratrol til din krop. Desuden får du jern, kobber og mangan ligesom chokolade indeholder flere andre gode antioxidanter.