Gå til hovedindhold

Derfor er det bedst at tage brusebad om aftenen

Har du for vane at tage brusebad om morgenen for at få liv i kroppen? Så skal du måske lige tænke dig om en ekstra gang. Der er nemlig mange fordele ved at tage bad om aftenen.

Du vågner søvndrukken, går ud i badeværelset og åbner for vandhanen. Der kommer langsomt, men sikkert liv i dine lemmer igen, og du begynder at føle dig frisk og klar til dagens udfordringer. Ja, at tage brusebad om morgenen er en vane, mange tror, de ikke kan undvære. Men det kan være en god idé at tænke over det og ændre sin rutine. Der er nemlig mange fordele ved at tage bad om aftenen. Det skriver det svenske sundhedssite MåBra. 

Daily Mail har undersøgt, om der er fordele eller ulemper ved at tage bad om aftenen i forhold til om morgenen. Og efter en samtale med blandt andre hudspecialisten Samer Jaber kan de konstatere, at det af mange grunde er gavnligt at vaske sig i ansigtet og på kroppen om aftenen.

Fordele ved at gå i bad om aftenen

Grunden til, at det er bedre at gå i bad inden sengetid, er egentlig ret indlysende. Hvis du går i bad om aftenen, slipper du af med alt det skidt, du har samlet i dagens løb og det sved, du har produceret. Det betyder, at dit sengetøj holder sig renere i længere tid, og at din hud ikke udsættes for mere skidt end nødvendigt. Det er ekstra vigtigt i forårs- og sommermånederne, hvor luften er fuld af blandt andet pollen, som let sætter sig både på huden og i håret. 

Et argument mere for at gå i bad om aftenen er, at søvnen påvirkes i positiv retning. Studier viser nemlig, at et brusebad regulerer kropstemperaturen, nedsætter kroppens stressniveau og hjælper os med at lade roen falde på os, så vi slipper eventuelle muskelspændinger.

Er du morgenbader? Det er der råd for

Føler du, at et morgenbad er det eneste rigtige for dig? Så er det absolut værd at fortsætte med din sædvanlige rutine. Der er fordele og ulemper ved det meste, og alt passer ikke alle lige godt. Måske har du brug for et bad om morgenen for at vågne og få en god start på dagen. 

Samer Jaber understreger dog, at alle morgenbadere bør vaske sig i ansigtet, inden de går i seng. Det er fint nok at vaske sig i vaskekummen, men det snavs, man har samlet i løbet af dagen, bør ikke følge med ind i soveværelset. Det vil irritere din hud unødigt.

Kilde: Daily Mail.