Gå til hovedindhold

Sådan undgår du at føle dig oppustet – 5 tips

En oppustet mave skyldes tit, at din krop opbevarer for meget væske. Her får du fem tips til at få styr på væskebalancen - og maven.

Kender du det, når man vågner om morgenen og føler sig sund og stærk? Så går der et par timer, og bum – maven er langt fra lige så flad som tidligere?

Det er du bestemt ikke den eneste, der døjer med. At føle sig oppustet er derimod helt normalt, men ikke desto mindre rigtigt irriterende. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre.

Oppustethed skyldes ofte, at din krop opbevarer mere væske, end den egentlig har brug for. Her får du 5 tips til at slippe af med den overskydende væske.

5 tips til at slippe af med overskydende kropsvæske:

1. Spis mindre salt

Salt får din krop til at opbevare overskydende væske, og det resulterer i en oppustethed, der kan ramme hele din krop – ikke bare maven. Salt binder væske, så jo mere, du spiser, jo mere væske vil din krop opbevare. Sørg derfor for at vælge fødevarer uden et for stort saltindhold.

2. Indtag flere elektrolytter

Elektrolytter er naturlige salte i kroppens væsker, som er med til at opretholde væskebalancen. Eksempler kan være kalcium, magnesium og kalium. Disse elektrolytter ligger så at sige i ”konkurrence” med det salt, du indtager gennem maden. Jo flere elektrolytter, du indtager, jo mindre salt vil din krop altså opbevare – dermed vil den også opbevare mindre væske.

3. Hold igen med kulhydraterne

Når du indtager kulhydrater, vil din krop danne glykogen. Glykogen opbevares herefter sammen med vand i din lever og dine muskler. Altså vil din krop opbevare mere vand, jo flere kulhydrater du spiser.

4. Hav vandflasken tæt på

Det kan lyde mærkeligt, at du skal drikke meget vand for netop at slippe af med overskydende væske – men det er nu engang tilfældet. Ved at drikke vand renser du nemlig kroppen for de overskydende salte og væsker, som du ikke behøver.

5. Dyrk cardio

Konditionstræningen har flere fordele, da den tillader dig at forbrænde mange kalorier og fedt. Men denne type træning er altså også med til at rense din krop ud for både salt og væske. Bare husk at kompensere for den hårde træning ved at drikke masser af vand!

Kilde: womenshealthmag.com.

Læs mere om