Gå til hovedindhold

Nyt magasin: Kvinder med Kurver

Det er officielt. Kalenderen lukker nu vinteren ned og åbner for det piblende, kriblende og spirrende. Det er tid til at slippe bagdelen ud i lyset sammen med det nye Kvinder med Kurver, der er på gaden netop nu.

Det er officielt. Kalenderen lukker nu vinteren ned og åbner for det piblende, kriblende og spirrende. Det er tid til at slippe bagdelen ud i lyset sammen med det nye Kvinder med Kurver, der er på gaden netop nu.

Underfuld er tiden, hvor vi nordboere kaster os fra mørket ud i lyset, løfter blikket, misser med øjnene og får øje på ting og hinanden. Men hvad gør det ved os, at vi bor i et land, hvor vi er tvunget til at mumificere os selv i tung uld fire måneder om året? Der er i hvert tilfælde trange kår for dem, som vil vise deres kroppe og kurver frem i gadebilledet. Og for dem, som vil beundre disse kurver.

I dette nummer af Kvinder med Kurver bringer vi en artikel om kurver kloden rundt. Vores journalist Rikke Hast har set nærmere på, hvordan plus-size-kvinder opfattes – og især hvordan de opfatter sig selv – i forskellige kulturer. Og vi kan afsløre, at der er mange steder i verden, hvor den fyldige kvindekrop er idealet. F.eks. er det i Senegal måden, hvorpå en kvinde fører sig selv frem, hendes værdighed, der kan få mændene til at dreje hovedet ad led. Ikke en slank krop. Og hold fast – ingen, som i INGEN kvinder ser sig selv som for tykke. De nyder derimod det, som deres krop kan.

Betragter kroppen indefra

Kvinden fra Senegal ser ikke sin krop udefra som noget, der skal sammenlignes med tynde, unge idealer. Hun vurderer sin krop indefra. Hun er stolt af de store bryster, som har givet mad, af den runde mave, der har huset nyt liv, af sin brede bagdel, som er god at sidde på og som viser, at hun er en kvinde. Hvis vi lige ser bort fra det åbenlyse – at den senegalesiske kvinde formodentlig ikke eksponeres i samme grad for sociale medier, catwalk-modeller og sundhedsguruer som den danske kvinde – kunne det så ikke tænkes, at vores kolde klima er medvirkende årsag til, at mange af os glemmer vores krops dejlighed?

Måske glemmer vi simpelthen kroppen, fordi den er gemt væk. Vi glemmer, hvad den kan og hvordan den føles. Det kunne være, vi skulle lære lidt af kvinder fra Senegal og af andre kvinder, som vurderer og mærker deres krop "indefra". Lære af deres værdighed og selvglæde.

I det nye Kvinder med Kurver har vi samlet en masse vidunderlige plus-size-kvinder – såvel danske som udenlandske. Alle kan de inspirere os til at føre os selv frem med stolthed. Så tag deres stafet op, smid vinterens uldmumificering, lad din krop springe ud i lyset og nyd den.

Vil du have mere fra Kvinder med Kurver?

 

Læs mere om