Gå til hovedindhold

Sprængte kar på benene

Lider du af af åreknuder og små kar- eller åresprængninger?

Sprængte kar på benene

Lider du af af åreknuder og små kar- eller åresprængninger?

Karsprængninger eller åresprængninger er små åreknuder under fire millimeter i diameter. Man mærker dem ikke, men de kan være grimme, selv om det mest er én selv, der lægger mærke til dem. Tilstanden er i høj grad arvelig og aldersbetinget, samt forværres af graviditet, fødsler, stående arbejde og overvægt.

C-vitamin mod åreknuder

Karsprængningerne kan ikke helbredes, medmindre man på et tidspunkt bliver opereret for åreknuder. Du kan prøve at støtte bindevævet omkring venerne ved at tage 100 milligram C-vitamin om dagen.

Køb din C-vitamin her (Sponsoreret link)

Creme mod åreknuder

En anden mulighed er cremen Provena, der indeholder alun-mineral kompleks samt vinbladsekstrakt med en let sammentrækkende effekt, som kan mindske de udvidede blodkar kosmetisk. Den masseres ind i huden et par gange dagligt, gerne efter badet. Cremen har næppe bivirkninger, men bør ikke anvendes nær åbne sår. Vask hænderne efter brug. 

Provena Classic - 150 mlKøb cremen her (Sponsoreret link)

Desuden er det, ligesom med åreknuder, vigtigt at huske på, at overvægt og lang tids ståen stille forværrer. Det er endnu en god årsag til at holde sig i gang samt tænke på vægten. Endelig kan kraftig solbestråling på benene gennem længere tid fremkalde karsprængninger, fordi huden ældes. 

 

 

 

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om