Gå til hovedindhold

Undgå slap hud efter vægttab

Mange døjer med slap hud efter yoyo-slankekure eller hurtigt vægttab - læs her hvad du selv kan gøre for at mindske den slappe hud.

Undgå slap hud efter vægttab

Mange døjer med slap hud efter yoyo-slankekure eller hurtigt vægttab, og problemet er særligt slemt, hvis man har rundet de 40 år, for i den alder vil huden have mistet en ganske stor del af sin elasticitet.

Nogle vælger at få fjernet den overskydende hud ved operationer, men selvfølgelig er det allerbedst, hvis man helt kan undgå problemet. Og det gøres bedst, hvis man vælger et slankeprogram, der går  langsommere frem. Det er måske ikke det, man har mest lyst til – de fleste vil jo gerne se hurtige resultater – men det langsomme vægttab giver huden tid til at tilpasse sig den nye situation.

Læs også: Klar parat... vægttab

Det skal du spise, for at undgå slap hud efter et vægttab

Skal din hud have mulighed for at følge med, må det anbefales, at du højst taber dig ½-1 kilo om ugen. Slap hud i forbindelse med vægttab vil også modvirkes, hvis du vælger gode fedtstoffer, dvs. fedt fra fx olivenolie, avocado, mandler, nødder, fed fisk, fiskeolie og hørfrøolie.

Forskning har nemlig vist, at der især heri findes ingredienser, der er gode for hudens elasticitet. De gode stoffer findes også i grønne bladgrønsager (fx grønkål, spinat og broccoli) og i æggeblommer. Også C-vitamin er vigtigt for huden.

Artiklen indeholder affiliate links.

 

 

Læs mere om