Gå til hovedindhold

13 skønne citater – Hvad er sundhed for dig?

Sundhed er andet end sund kost og motion. Her giver nogle af SØNDAGs læsere deres bud på, hvad sundhed er for dem.

Sundhed er andet end sund kost og motion. Her giver nogle af SØNDAGs læsere deres bud på, hvad sundhed er for dem.

Fødevarestyrelsens 10 kostråd og Sundhedsstyrelsens anbefalinger berører mange aspekter i vores dagligdag. Nogle af rådene kan vi udenad i søvne, andre glemmer vi igen og igen. Men selv hvis man følger alle de officielle råd, er det så det, der gør, at man føler sig sund? Eller er det måske noget helt andet?

13 skønne citater om sundhed

Ugebladet SØNDAG har spurgt deres læsere om, hvad sundhed er for dem. Her får du deres skønne svar:

Sundhed for mig er at sove godt, læse en god bog og være GLAD. Bekymringer tærer på en, så det gælder om at tænke positivt – så er det egentlig lige meget, om man spiser pizza eller grøn salat. Men et godt glas rødvin er ikke at foragte – og et enkelt er jo faktisk sundt.
Dorthe

Sundhed for mig er at vågne op om morgenen og føle mig stærk – fysisk og mentalt.
Pernille

For mig er sundhed en proces – at mærke og lære, hvad både min krop og sjæl har brug for af bevægelse, kost og hvile. Er gået fra hård fitness til yoga og lettere konditionstræning af samme grund. Jeg læser meget om sundhed og kost, da det har min interesse, og er så heldig, at jeg virkelig elsker sund mad. Jeg tænker meget på min (overgangs)alder (snart 47) mht. til kost, bevægelse og hvile. Især det sidste er jeg blevet meget mere opmærksom på – og det virker, som om der er begyndt at være mere fokus på dette. Det at kunne slappe rigtigt af kan være ret svært. At slippe unødige bekymringer virker også som »en ret sund ting at blive bedre til« for mig.
Bente

Sund mad, masser af vand og søvn. Motion, bøn og meditation. Så får du livsglæde.
Jonni

For mig er sundhed at gøre lige, hvad jeg har lyst til! Det vil sige, jeg spiser og drikker, hvad jeg har lyst til, og har for længst fravalgt at følge diverse sundhedsguruers råd om, hvad jeg bør gøre og ikke gøre. Livet skal leves her og nu, på godt og ondt. Og flere daglige latterudbrud bidrager også til min sundhed.
Kirsten

Sundhed for mig er først og fremmest velvære. Det, at jeg trives og er i balance med mig selv, psykisk såvel som fysisk. Derudover handler det også meget om at få en kost, der giver mig noget at stå imod med i hverdagen.
Anne

At have let til smil og glæde er med til at give et sundt legeme.
Else-Marie

At vide, at jeg er overvægtig, men trods det dyrker jeg motion et par dage om ugen, spiser nogenlunde fornuftigt. Sundhed for mig betyder at bade i havet for så senere at ligge i solen og varme kroppen op og føle sig dejligt afslappet... Og så glæde ved livet. Er man trist og ked af det, bliver man syg, fysisk og psykisk.
Else Sylvia

Sundhed for mig er at luge flisearealerne i mit sommerhus. Det er en dejlig konkret opgave, ikke for anstrengende, nemt at koncentrere sig om – og man kan se hurtige resultater. Her lægger jeg hverdagens travlhed bag mig og nyder at være udendørs og samtidig gøre lidt nyttigt.
Stine

Sundhed for mig er – ud over det oplagte som kost, motion og gode søvnvaner – i den grad kvalitet og nærhed. Det er at have tid til bare at være, og til indimellem at have så god tid, at man får fornemmelsen af, at tiden mister værdi. Det er overskud og dermed sundhed.
Rikke

Sundhed for mig er, når jeg har masser af tid til min familie, til at løbe, dyrke yoga og styrketræne. Og er der så også mulighed for at læse gode bøger eller bare stirre ud i luften og lade tankerne flyve, så føler jeg mig stærk både udenpå og indeni.
Anne-Sophie

Min søvn er det vigtigste for min sundhed. Jeg har helt faste rutiner for min sengetid – blandt andet læser jeg altid, inden jeg lægger mig til at sove. Selv hvis det er sent, eller jeg har været i byen for at spise middag og drikke vin og cocktails. Det kan godt være bare to sider, andre gange en halv bog – men det er med til at fortælle min krop, at den skal falde til ro og snart skal sove. Derudover sover jeg med øjenmaske, især om sommeren, så jeg ikke bliver vækket af en sol, der står tidligt op. Jeg drikker heller aldrig kaffe efter klokken 14, fordi jeg har lært, at for meget koffein i kroppen gør, at man ikke kommer helt ned i den restituerende søvnfase. Og så har jeg lært et par yoga-inspirerede stillinger, hvor man åbner op i bækkenet, hvilket er med til at få kroppen til at slappe af.
Kristine

Sundhed for mig er velvære, hvilket jo oftest kommer, når jeg har spist regelmæssigt og fortrinsvis sundt samt fået rørt mig. Men sundhed er lige så meget grineflip med vennerne og samværet med dem, jeg elsker.
Ulrika


Læs hele artiklen "Hvad er sundhed for dig?" i SØNDAG nr. 38/2015, der er på gaden netop nu. Du kan også få SØNDAG direkte i din postkasse – hver uge! Køb SØNDAG her >>

Læs mere om