Gå til hovedindhold

3 frugter du skal undgå, hvis du vil tabe dig

Frugt kan indeholde mere sukker end chokolade. Så hvis du elsker frugt, men vil have styr på din vægt, findes der nogle, der er bedre end andre.

Man kan nemt tro, at al frugt er sundt. Men det er ikke tilfældet. Visse frugter indeholder meget sukker og rigeligt med fedt. Det kan derfor være en god idé at begrænse forbruget eller bytte dem ud med sundere alternativer, skriver det svenske sundhedssite MåBra.

Der findes faktisk frugt, som ikke bare er smager godt, men som også øger fedtforbrændingen og er fyldt med antioxidanter – perfekt, for den, der gerne have styr på vægten.

Hvilke frugter er bedst til vægttab?

1. Avokado versus skovbær
Bær er et perfekt valg for den, der gerne vil tabe sig. De er stopfyldte med antioxidanter og C-vitaminer og hjælper også kroppen med at producere kollagen, som forbrænder fedt.
Avokado er derimod ikke noget, man skal fråse med, hvis man gerne vil have styr på sin vægt. Selv om den indeholder gavnlige fedtstoffer, så er det en fed frugt, som det er bedst at indtage i små mængder.

2. Bananer versus grapefrugt
Grapefrugt er et godt valg for den, som kæmper mod overvægt, da den indeholder fedtforbrændende enzymer. Du kan derfor holde vægten nede ved at spise en halv grapefrugt efter et måltid, så længe måltidet ikke indeholder mere end 800 kalorier.
Bananer siges derimod at gøre det modsatte. Forskere har fundet et stof i banan, som hæmmer fedtforbrændingen.

3. Vindruer versus æbler
Æbler er en superfrugt for den, der vil holde vægten nede og spise sundt. De indeholder intet fedt, masser af fibre, men også antioxidanter og pektin, som reducerer cellulitis.
Vindruer er derimod en af de værste frugter at indtage. De er fyldt med sukker, er svære at fordøje og indeholder syre, som er skadelig for tandemaljen.

Kilde: Brightside.me.

Læs mere om