Gå til hovedindhold

3 nemme tips til at blive sundere

Det er faktisk slet ikke så svært at blive sundere. Læs her, hvor nemt du kan blive det med 3 enkle tips.

Tre nemme måder at blive sundere på

Skift blot lyst brød ud med fuldkornsrugbrød og cornflakes ud med havregryn. Det kan godt betale sig at erstatte den blege mad med grove varianter.

1. Skift cornflakes ud med havregryn

Hvis du udskifter majsflagerne med flager af havre femdobler du fiberindholdet uden at få nævneværdigt flere kalorier. Samtidig får du sunde fedtsyrer og flere vitaminer og mineraler.

Læs også: Husk morgenmad - bliv sund og slank

2. Spis fuldkornspasta i stedet for hvid pasta

Uden at få ekstra kalorier indenbords kan du få tre gange så mange kostfibre og to-tre gange så mange sunde vitaminer og mineraler (B-vitaminer og jern) ved at droppe den hvide pasta til fordel for den med mere bid i.

- Lys pasta er tomme kalorier, der mætter dårligt. Du kan få meget mere sundhed og mæthed ved at vælge pastatyper med fuldkorn eller protein. Fuldkornspasta indeholder tre gange så mange kostfibre. Når du spiser fuldkornspasta i stedet for almindelig pasta, svarer det rent ernæringsmæssigt til at spise rugbrød i stedet for franskbrød, fortæller diætisten Marianne Berthelsen.

Læs også: Flyt rundt i dit køleskab og bliv sundere  

3. Byt de hvide ris ud med brune ris

Denne lille ændring kan give dig ikke mindre end 50 % flere fibre samt flere vitaminer og mineraler. Brune ris er fuldkornsris og den sundeste og mest naturlige form for ris. Den brune farve skyldes, at skaldelene ikke er fjernet. Den eneste ulempe ved brune ris er, at de skal koge i længere tid.

Kilde: Aktiv Træning og Food of LIFE

 

Læs mere om