Gå til hovedindhold

5 gode grunde til at spise chokolade

Elsker du også chokolade, så værsgo. Tag et stykke mørkt chokolade. Her får du 5 grunde til, hvorfor det er sundt.

Her får du 5 gode grunde til at tage et stykke chokolade en gang imellem

1. Chokolade mindsker risikoen for slagtilfælde

Spiser du 60 gram chokolade om ugen, har du mindre risiko for at dø af et slagtilfælde. Det skyldes flavonoiderne, en antioxidant, der er rigt forekommende i chokolade, og som sænker blodtrykket og niveauerne af dårligt kolesterol.

2. Chokolade giver et skarpere syn

Et stykke chokolade kan gøre dig til en bedre bilist i dårligt vejr. Det er formodentligt flavoniderne, der øger blodtilstrømningen til nethinden, hvilket gør, at man ser bedre. Det gælder specielt, når det er svært at skelne kontraster som i regnvejr og tåge.

Stop din sukkertrang med chokolade. Ja du læste rigtigt!

3. Spis chokolade og bliv et matematisk geni

Har du brug for at regne på lånet eller hjælpe dit barn med matematik? Lidt chokolade kan gøre dig dygtigere. Studerende, der spiste chokolade blev bedre til matematik, viser en engelsk undersøgelse. Grunden? Flavoniderne øger blodtilstrømningen til hjernen.

4. Chokolade kan øge sexlysten

Fungerer chokolade som naturens eget Viagra? Ja og nej. Man ved, at stoffet fenetylamin, der forekommer i mindre mængder i chokolade, frigør endorfiner og øger effekten af dopamin, som til gengæld påvirker sexlysten.

Mørk chokolade skal regnes som en grøntsag

5. Chokolade hjælper på pms-humøret

Chokolade øger serotonin-hormonet i hjernen. Derfor fungerer det som en humørforøgelse for kvinde med menstruation eller pms, hvor serotonin-niveauerne er lave.

Kilder: Medicinehunter.com, huffingtonpost.com, svd.se, BBC news, sciencedaily.com