5 myter om fuldkorn
5 myter om fuldkorn
SØNDAGs diætist Anne W. Ravn, gennemgår her 5 kendte myter om fuldkorn.
1: Fuldkorn gavner kun fordøjelsen
Det høje indhold af kostfibre i fuldkorn gavner ikke kun fordøjelsen. Det holder også blodsukkeret stabilt og giver en god mæthedsfølelse, så du spiser mindre og derved undgår overvægt. Det reducerer også risikoen for sukkersyge, hjerte-kar-sygdomme og visse kræfttyper.
Læs også: Uden fibre duer helten ikke
2: Mørkt brød er altid fuldkornsbrød
Ligesom med lyst brød er det ikke farven på brødet, der afgør, om det indeholder fuldkorn. Mørkt brød kan være bagt både med og uden fuldkorn.
3: Lyst brød er ikke fuldkorn
Det er ikke til at se, om brød indeholder fuldkorn, da det kan være malet til fuldkornsmel. Kig efter det orange fuldkornslogo, som viser, at der er tale om et fuldkornsprodukt.
4: Fuldkorn er kun hele kerner
Fuldkorn kan sagtens være malet til mel, så du ikke kan se de hele kerner i brødet. Fuldkorn betyder bare, at man har brugt hele kornet, også skaldelene om kimen, som er rig på vitaminer, mineraler og fibre.
5: Fuldkorn findes kun i rugbrød
Du finder fuldkorn i mange forskellige fødevarer og morgenmadsprodukter, blandt andet i havregryn og knækbrød. Der findes også masser fuldkornsprodukter til aftensmaden, for eksempel brune og røde ris, fuldkornsbulgur, fuldkornscouscous samt hele og knækkede kerner.