Gå til hovedindhold

Aubergine - vidste du det?

All Over Press - Hjerteforeningen
Auberginen er en stor grøntsag med glat, sortlilla skind og helt hvidt kød indeni. En rå aubergine har stort set ingen smag. Så hvordan skal du tilberede den, for at få masser af smag ud af den sunde grøntsag.

Sådan tilbereder du aubergine

Der skal tilberedning til, for at vi synes, der er noget ved den. Smagen kommer bedst frem, når auberginen bliver stegt eller grillet, og jo mere farve den får under stegningen, des mere velsmagende bliver den. 

Når auberginen tilberedes og bliver mør, har den en dejlig, næsten kødagtig smag og en mør og saftig konsistens. Det er ikke nødvendigt at salte den inden stegning for at trække vand ud af den.

Når auberginen skal tilberedes, er det nemmeste at skære den i skiver på langs eller tværs. Herefter pensles skiverne sparsomt med olie og steges på en pande, på grillen eller under ovnens grill, til de er gyldenbrune på begge sider.

Bag eller grill dine auberginer

Auberginen kan også halveres og ovnbages. Eller den kan bages eller grilles hel, til den er helt mør indeni. Husk at prikke auberginen lidt med en gaffel, hvis du bager den hel i ovnen – ellers risikerer du, at den eksploderer. Griller du den hel, skal den derimod ikke prikkes, for ved prikning vil saften dryppe ned på de varme kul, der så begynder at ose. 

Efter tilberedningen kan skindet pilles af, og kødet evt. moses med lidt olivenolie, hvidløg og citronsaft. Herefter kan mosen bruges til dip, sauce eller smørelse på brød.

5 gode opskrifter med aubergine

Aubergine med tomat, hvidløg og revet ost

Fyldte auberginer

Fyldte auberginer med kødsovs

Kylling med squash og aubergine

Pizza med aubergine, squash, tomat og skinke