Gå til hovedindhold

Bevar klæbehjernen: Væk med mavefedtet

Der er rigtig mange gode grunde til, at du bør skille dig af med mavefedtet! En af dem er overraskende nok, at ekstra mavefedt forbindes med øget risiko for demens. Læs mere her!

Der er rigtig mange gode grunde til, at du bør skille dig af med mavefedtet! En af dem er overraskende nok, at ekstra mavefedt forbindes med øget risiko for demens. Læs mere her!

Væk med mavefedtet!

Undersøgelser har vist at ekstra fedt på maven er med til at øge faren for at miste hukommelsen senere i livet. Demens rammer således 3,6 gange oftere mennesker, der som midaldrende har for meget fedt på maven. Det rapporterer amerikanske forskere fra blandt andet Rush University Medical Center.

Det er desværre et faktum, at en del af den mentale skarphed ryger, efterhånden som livet skrider frem. Mange mennesker rammes endda så hårdt, at der er tale om egentlig demens, eksempelvis den frygtede Alzheimers.

Det vides endnun ikke med sikkerhed hvorfor dette sker, men faktorer som rygning, dårlige kostvaner, inaktivitet, dårlig og for lidt søvn og meget alkohol spiller ikke overraskende en rolle, akkurat som arvelige forhold gør det.

Lægens tip til at smide mavefedtet hurtigt

Mavefedt er ikke godt for hukommelsen! 

Forskerne peger nu også på, at mavefedtet kan være ekstra slemt for hukommelsen. Både rygning, inaktivitet, og dårlig mad sætter sig jo også altsammen som mavefedt, lyder det logisk nok. Undersøgelser har også vist, at netop mavefedtet øger faren for blodpropper, type 2-sukkersyge, depression og flere forskellige kræftformer.

Derfor er det også så vigtigt, at få styr på mavefedtet, og det er lige meget hvad en alletiders investering i din sundhed. Med andre ord: Vil du gerne tabe dig, så og fremmest fedtet fra maven, snarere end det på hofterne. Danske forskere undersøgte for nylig 26.600 kvinder og mænd og konkluderede, at man da lever længere. Helt præcist lever man ni procent længere for hver fem centimeter taljen bliver smallere. 

Bliv slank for altid - nu!

 

Læs mere om