Gå til hovedindhold

Chiafrø kan spire - lav din egen chia-karse

De supersunde chiafrø kan andet end at gavne dig lige nu og her. De kan også spire, og kræver en lille portion tålmodighed, inden du kan pynte din mad med sund chia-karse.

De supersunde chiafrø kan andet end at gavne dig lige nu og her. De kan også spire, og kræver en lille portion tålmodighed, inden du kan pynte din mad med sund chia-karse.
   
Det er så hyggeligt at se noget spire og gro – og når så de små mirakler kommer fra det lille, sunde og kraftfulde frø, som chiafrø er, vil det give en ekstra god følelse, at drysse den sunde chia-karse udover din mad.

Chia-karse kan bruges til alle dagens måltider – fx på din omelet til morgen, din rugbrødsmad til frokost og som pynt på din varme ret til aften. Almindelig karse er især populær med æg og sild, men er også velegnet i sandwich, dressinger, saucer og salater. Karsen fra chiafrø gør det uden tvivl lige så godt – måske endda bedre!

Læs også: Chiafrø – en hyldest til de små sundhedsbomber

Når chiafrø bliver til chia-karse

Du kan nemt sætte chiafrø til at spire hjemme i vindueskarmen – og det er lige så let som at så almindelig karse.

Det skal du bruge:
Chiafrø (Reklamelink)
Vat (Reklamelink)
● Vand

Sådan gør du:
Placér vattet på en tallerken eller et lille fad.

Fugt vattet med vand og drys chiafrø udover – og tilsæt nu en lille portion tålmodighed.

De kommende dage skal du sørge for, at vattet hele tiden holder sig fugtigt, og pludselig vil små chia-spirer titte frem. Der går ca. 5-6 dage, før du kan ’høste din lille, grønne mark’ og nyde den sunde karse på din mad.

(Kilde: Madbanditten.dk)

Her kan du købe chiafrø til gode priser

Chiafrø kan købes i de fleste fødevarebutikker – også på nettet. Ofte kan du spare en del penge ved at købe frøene på nettet. Nedenfor kan du se nogle af de gode kup, du kan gøre. 

Vil du se et bredere udvalg af de små, bomstærke og naturlige chiafrø så kig f.eks. hos med24.dk (reklamelink) eller helsebixen.dk. (reklamelink)

 (Reklamelink)

(Reklamelink)

(Reklamelink)

Artiklen indeholder affiliate links