Gå til hovedindhold

Chiafrø tager de sure opstød

Døjer du med sure opstød, så kan de supersunde chiafrø måske hjælpe dig. Og som en lille bonus kan frøene også hjælpe dig med et vægttab!

Chiafrø er blevet meget populære de seneste år, fordi de både har en dejlig, nøddeagtig smag og samtidig er fulde af omega-6-fedtsyrer, som i kroppen omdannes til de livsvigtige omega-3-fedtsyrer, samt protein, fibre, antioxidanter, kalcium og jern.

Chiafrø stammer fra Syd- og Mellemamerika, hvor de udgjorde en stor del af kosten, bl.a. for aztekerne. De blev endda brugt som nødration på rejser, betalingsmiddel og ved hellige ceremonier.

Se også: Chiafrø – en hyldest til de små sundhedsbomber

Lider du af sure opstød

Det høje indhold af fibre i chiafrø, som bl.a. opsuger mavesyre, kan hjælpe dig med sure opstød. Og så mætter frøene, så man ikke overspiser.

Du kan vælge at spise frøene rå, f.eks. 1 spsk, eller du kan knuse dem og dryse dem over maden, putte dem i bagværk, smoothies, grød mm.

Sådan laver du chiagrød

De fleste udbløder chiafrøene først, så de bliver til en geléagtig masse: Udblød 1-2 kopper chiafrø i 2 kopper koldt vand, rør rundt, så det ikke klumper. Chiageléen kan holde to-tre uger under tætsiddende låg i køleskab. Du kan evt. hælde lidt vaniljepulver i grøden, hvis du gerne vil have sødet den lidt. Top gerne grøden med f.eks. frugt og nødder.

Flere opskrifter på chiagrød:

Chiagrød med græsk yoghurt og blåbær

Chiagrød med kokos og skovbær

Chiagrød med abrikosdrys

Chiagrød med kokos og blåbær

Her kan du købe chiafrø til gode priser

Chiafrø kan købes i de fleste fødevarebutikker – også på nettet. Ofte kan du spare en del penge ved at købe frøene på nettet. Nedenfor kan du se nogle af de gode kup, du kan gøre. 

Vil du se et bredere udvalg af de små, bomstærke og naturlige chiafrø så kig f.eks. hos med24.dk eller helsebixen.dk.


 

 

Artiklen indeholder affiliate links